Over EquiCompletum

Waarom EquiCompletum
EquiCompletum oftewel Paard Compleet in het Latijn. In mijn filosofie gaat het één niet zonder het ander en kijk ik graag naar onze paarden op een laten we het holistische wijze noemen. Door de balans weer te herpakken in training/belasting, voeding en dergelijke kunnen jij en je trouwe viervoeter samen weer verder werken aan jullie ontwikkeling.
Het paard te zien in zijn geheel (compleet) en samen te kijken waar we verbetering kunnen realiseren zie ik als een uitdaging.

In de loop van de jaren heb ik flink wat kennis en kunde verzameld, die ik graag met je wil delen. Daarnaast heb ik met eigen ogen mogen aanschouwen wat de kracht van Etherische oliën kan doen en hoe passende voeding, kruiden en supplementen bij kunnen dragen in de niet alleen fysieke maar ook mentale prestaties van het paard.

Zo is EquiCompletum ontstaan. Van mij, maar vooral voor jou & je paard.

Huisvesting, voeding, training, alles dient met elkaar in balans te zijn om tot de beste resultaten te komen. En of je nu het liefst lekker recreatief met je paard bezig bent of zeer actief in de wedstrijdsport. Het is altijd zoeken naar een juiste balans.

Zoals ik al begon het één gaat niet zonder het ander, en alles valt als het ware met schakels ineen als één geheel. Deze holistische benadering zorgt ervoor dat de gebieden waar ik mij niet in heb ontwikkeld, maar wellicht op dit moment wel van belang zijn voor jou of je paard, ik je graag doorverwijs. Ik ben geen dierenarts, zadelmaker, hoefsmid, fysiotherapeut, etc. En mocht de sleutel, of een deel daarvan, buiten mijn bereik vallen zal ik je altijd verder helpen naar zeer vakkundige mensen die zich in die gebieden gespecialiseerd hebben.

  • Zit ik goed qua voeding/supplementen?
  • Geef ik niet te weinig of juist misschien teveel?
  • Stagneer je in je training of loop je tegen fysieke/mentale problemen aan bij je paard
  • Zoek je simpelweg een fijne manier om je paard te laten ontspannen, of spreekt het gebruik van Aromatherapie je aan?

Ga lekker neuzen en speuren op mijn website, zoek contact indien gewenst en wie weet treffen wij elkaar binnenkort.