Over mij

Wie ben ik
Leuk dat je de moeite neemt om mij beter te leren kennen. Mijn naam is Marieke en ik ben de paardenkracht achter EquiCompletum. Geboren in 1981 en vanaf mijn 10e mocht ik eindelijk op “paardrijles” (reken de rest zelf maar uit) en het paardenvirus is nooit meer verdwenen. Dit gecombineerd met mijn drang om te blijven leren en het graag delen van mijn kennis ben ik één en ander gaan combineren via EquiCompletum.

Vanaf jongs af aan ben ik al gefascineerd door eigenlijk alle dieren maar het zijn met name de paarden die een zeer prominente rol vervullen.

Van dressuur (huidig niveau M2), springen, lekker recreatief het bos in, mennen, slipjacht, tot endurance, ik heb het allemaal al wel gedaan. Ook heb ik in mijn jeugd ervaring op mogen doen op een stal actief in de drafsport, waarbij ik vooral ook heb geleerd hoe hard het werken is om alles gedaan te krijgen.

Gedurende mijn leven zijn er verschillende paarden die mijn leven verrijkt hebben. Met allemaal een ander karakter, achtergrond en wijze van omgang en benadering. Naast alles wat zij mij gebracht hebben ben ik in 2022 ben ik afgestudeerd in drie richtingen bij Equus Universalis (www.equusuniversalis.nl), te weten instructeur dressuur, dressuur aan de hand en revalidatie trainer. Voor het leren meten met de biotensor heb ik mij tot Jente Driesen gewend van HorseComplete, en ben ik gecertificeerd aromatherapeut (2021).

Momenteel heb ik twee paarden, één KWPN merrie en een jonge PRE hengst (geb. 2022).

Daarnaast heb ik ruim een 1,5 jaar (periode 2020/2022) een bonte Gelderse merrie gehad die de nodige zorg en aandacht nodig had om weer terug te kunnen keren naar het onwijs leuke paard dat ze was. Twee merries die naast hun uiterlijk ook in omgang , rijden, eigenlijk alles compleet verschillend zijn.

Mede door deze twee bijzondere dames, is mijn reis begonnen om mij te specialiseren en verder te ontwikkelen in dressuur aan de hand, voeding/kruiden en aromatherapie.
Elk dier heeft een eigen unieke wijze van benadering, aanpak en ondersteuning nodig.
Door ze goed te kunnen ondersteunen in hun dagelijkse voeding en training en te kijken naar wat past en werkt per paard, zijn ze allebei gegroeid tot zeer bijzondere, gezonde en uitgebalanceerde paarden.

Naast de paarden, die we overigens niet bij huis hebben staan. Hebben we thuis onze hond Puck, die meest van de tijd gezellig met mij mee op pad gaat, en een jeweetwel kater James.