Voeding & Kruiden

Voeding en Kruiden


Belang van een goede balans in voeding en kruiden
Meting voeding en kruiden op maat
Wat is een Biotensor

We weten allemaal dat goede voeding draagt bij aan de algehele gezondheid en weerbaarheid van onze geliefde viervoeters. Maar wanneer geven we voldoende en past het voer wel bij ons paard? Met een goede en gezonde voeding, eventueel aangevuld met kruiden, mineralen kunnen we je paard in optimale balans krijgen om zich goed te voelen. Of het nu gaat om een paard welke 24/7 lekker buiten loopt, je recreatief rijdt, of actief bent in de sport, goede passende voeding loont altijd!

Belang van een goede balans in voeding en kruiden

Kruiden, supplementen en mineralen helpen om je paard gezond te houden. Naast het eten van diverse grassen zullen paarden naar behoefte ook verschillende andere planten & kruiden eten. Dit maakt het dieet voor je paard compleet. Paarden die in vrijheid leven, zullen naar behoefte verschillende kruiden eten naar hun specifieke behoeftes op dat moment en met het seizoen mee. In tegenstelling van wat sommige mensen denken eten paarden normaliter elke dag bepaalde kruiden in bepaalde hoeveelheden. Kruiden kunnen een heilzame werking hebben, echter kan verkeerd gebruik ook echt negatief uitpakken. Blijf altijd bewust van wat je aan je paard geeft. Combineer niet zomaar verschillende kruiden of kruiden met medicatie. 

Meting voeding en kruiden op maat

Ik kan je helpen om de juiste kruiden, supplementen & mineralen voor je paard uit te meten. 

Hoe doe ik dat? Alles is energie en heeft een energieveld om zich heen. Ieder mens, dier of plant heeft dat. Het is een unieke trillingsfrequentie welke uitgezonden worden in de ether. Dat kan ik doen op locatie maar ook op afstand. Voor deze meting gebruik ik mijn biotensor. Dat is een uiterst gevoelig meetinstrument wat  eeuwen oud is. Het vangt trillingen op en neemt de onderlinge verschillen waar. Zo kan je het lichaam onderzoeken op fysieke, emotionele en spirituele verstoringen. Met de biotensor kan vervolgens getest worden wat er nodig is om deze verstoringen aan te pakken maar ook wat een paard nodig heeft om te kunnen voldoen in de behoeftes. Deze meting voer ik geheel merk onafhankelijk uit en is er alleen op gericht om je paard te voerzien van de voeding en eventuele aanvulling die er op dat moment nodig zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zelf meet ik het liefst terwijl ik naast je paard sta en nog makkelijker ik kom naar de stal/weide toe waar je paard staat. Voor plaatsen die verder dan 20 km zijn, reken ik een kleine bijdrage aan km vergoeding. 

Alle voeding die je aan je paard geeft worden meegenomen in de meting. Daarnaast meten we met de biotensor de kruiden, mineralen en supplementen uit die je paard eventueel nodig heeft. Een complete meting kan een 1 tot 1,5 uur in beslag nemen. Na de meting schrijf ik een verslag van wat jouw paard nodig heeft, welke ik je toestuur per email. 

De kruiden meet ik uit voor een periode van ongeveer 4 tot 5 weken. Het is gebleken dat paarden na deze weken voldoende uit de kruidenmix heeft gehaald en dat de mix haar werk heeft gedaan. Dan is het tijd om een stopweek in te lassen of opnieuw je paard uit te meten om te kijken of je paard nieuwe behoeftes heeft en kiest voor een andere samenstelling van de kruiden. Soms komt het voor, door ziekte of pijn dat sommige kruiden vaker terugkeren in een kruidenmix. 

Wat is een Biotensor?

Een Biotensor is een meet- en test instrument en ziet eruit als een lange dikke draad met een metalen, houten of kristallen handvat. Aan het einde van de draad kan een voorwerp zitten zoals bijvoorbeeld een kristal, een metalen spiraal of een rondje. Een Biotensor hangt horizontaal en steekt als het ware voor je uit in tegenstelling tot een pendel die verticaal hangt. 

De Biotensor heeft een zweverig karakter, maar iedereen kan leren werken met dit gevoelige meetinstrument. Het is buitengewoon functioneel om diagnoses te stellen. Je kunt vragen aan de Biotensor stellen in ja/nee vorm, maar je kunt ook door geen mentale vraag te stellen meten of iets je toekomt of dat het afslaat.

Ieder mens, dier, plant maar ook “niet levende” stof, simpelweg alles is van een energieveld omgeven en heeft zijn eigen specifieke trillingsfrequentie. Bij de relatietest wordt uitgetest of twee verschillende energievelden elkaar doordringen kunnen (aantrekken, samenwerken) of niet (= elkaar dus afstoten). Dit is een vorm van radiësthetisch testen, waarbij je de resonantie meet van de trillingen.

Hierdoor kun je allerlei tests doen, waarbij je meet of een bepaald product goed voor je is. Denk daarbij aan tolerantie van medicijnen, supplementen of voedingsmiddelen:

Medicijnen: Hoeveelheid, tijdstip van inname, werkingsduur etc.

Supplementen: Vitaminen, mineralen, kruiden. Welke combinatie? Welke dosering?

Voedingsmiddelen: Allergie voor bepaalde stoffen, Voedings-intolerantie, hoeveelheid, wat is gezond voor het lichaam, voedingscombinaties.

Door middel van een meting met een Biotensor is het mogelijk om onbalans in het lijf of emotie opsporen en eventueel behandelen, maar het mag en kan nooit diergeneeskundige hulp vervangen. Dus bij twijfel of noodsituaties raadpleeg dan altijd je dierenarts!